Bebotok Daging Pedis

Runder gehakt met lombok en rawits in witte kool bladeren
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte kool
  • 7 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode lombok
  • 1 groene lombok
  • 5 rawits
  • 2 cm laos
  • 1 cm kencur
  • 1 theelepels ketoembar
  • 1 theelepels djinten
  • 1 theelepels trassi
  • 1 theelepels tamarinde
  • 2 djeroek limo
  • 1 theelepels suiker
  • zout naar smaak
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eieren
  • 300 gram rundergehakt

Instructies

  • Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok
  • en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
  • Schil de laos en de kencur.
  • Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de jinten, de trasi, de tamarinde, het limosap, de zoetstof en het zout in een cobek fijn tot een pasta.
  • Verhit de olie in een wajan.
  • Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wajan glazig.
  • Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
  • Laat dit mengsel afkoelen.
  • Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt.
  • Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop,vouw de bladeren dicht en steek deze vast met een cocktailprikker.
  • Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië