Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Daging
Runder reepjes uit Indonesie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
runder haas
▢
5
sjalot
▢
3
teentjes
knoflook
▢
3
rode lombok
▢
5
rawits
▢
3
cm
djahe
▢
1
stengels
sereh
▢
1
tomaten
▢
3
bosui
▢
1
theelepels
ketoembar
▢
1
theelepels
djinten
▢
1
theelepels
trassi
▢
zout
naar smaak
▢
1
theelepels
suikerpoeder
▢
5
eetlepels
olie
Instructies
Snijd het vlees in reepjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de lomboks en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
Schil de jahe en knip het bovenste deel van sereh af.
Snijd de tomaat in kleine partjes en de bosuitjes in grove schuine stukken.
Wrijf de sjalotjes,de lomboks,de rawits,de ketumbar,de jinten,de trasi,het zout en de zoetstof in een cobek fijn tot een pasta.
Verhit de olie in een wajan.
Bak de reepjes vlees ongeveer 3 minuten, schep ze eruit en zet ze apart.
Fruit in dezelfde wajan de knoflook goudbruin,voeg de kruidenpasta,de serehstengel en de jahe toe. Doe de partjes tomaat en de stukjes bosui erbij.
Voeg de reepjes gebakken vlees toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië