Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkens blokjes met ananas ketjap saus en djahe
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
900
gram
varkens poulet
▢
5
dl
water
▢
16
gram
knoflook
▢
150
gram
rode paprika
▢
150
gram
groene paprika
▢
200
gram
uien
▢
150
gram
ananas
stukjes
▢
16
gram
kip bouillon
tablet
▢
200
gram
ketjap manis
▢
10
gram
sambal
▢
150
gram
tomatenpuree
▢
30
gram
aardappelmeel
▢
30
gram
djahe
▢
4
eetlepels
olie
▢
8
kopjes
rijst
Instructies
Snij knoflook, paprika's en uien fijn.
Zet de poulet aan in olie en vervolgens paprika en uien erbij.
Hierna kunnen alle overige kruiden en ananas er bij.
Vervolgens water en ketjap toevoegen, een beetje aanvoelen of het niet te waterig wordtwordt nog wel afgebonden.
Ondertussen de rijst koken.
De saus garen en afbinden.
Gerecht serveren met rijst en saus in aparte pan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië