Varkens blokjes met ananas ketjap saus en djahe
Ingrediënten
- 900 gram varkens poulet
- 5 dl water
- 16 gram knoflook
- 150 gram rode paprika
- 150 gram groene paprika
- 200 gram uien
- 150 gram ananas stukjes
- 16 gram kip bouillon tablet
- 200 gram ketjap manis
- 10 gram sambal
- 150 gram tomatenpuree
- 30 gram aardappelmeel
- 30 gram djahe
- 4 eetlepels olie
- 8 kopjes rijst
Instructies
- Snij knoflook, paprika's en uien fijn.
- Zet de poulet aan in olie en vervolgens paprika en uien erbij.
- Hierna kunnen alle overige kruiden en ananas er bij.
- Vervolgens water en ketjap toevoegen, een beetje aanvoelen of het niet te waterig wordtwordt nog wel afgebonden.
- Ondertussen de rijst koken.
- De saus garen en afbinden.
- Gerecht serveren met rijst en saus in aparte pan.