Varkens blokjes met ananas ketjap saus en djahe

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 900 gram varkens poulet
  • 5 dl water
  • 16 gram knoflook
  • 150 gram rode paprika
  • 150 gram groene paprika
  • 200 gram uien
  • 150 gram ananas stukjes
  • 16 gram kip bouillon tablet
  • 200 gram ketjap manis
  • 10 gram sambal
  • 150 gram tomatenpuree
  • 30 gram aardappelmeel
  • 30 gram djahe
  • 4 eetlepels olie
  • 8 kopjes rijst

Instructies

  • Snij knoflook, paprika's en uien fijn.
  • Zet de poulet aan in olie en vervolgens paprika en uien erbij.
  • Hierna kunnen alle overige kruiden en ananas er bij.
  • Vervolgens water en ketjap toevoegen, een beetje aanvoelen of het niet te waterig wordtwordt nog wel afgebonden.
  • Ondertussen de rijst koken.
  • De saus garen en afbinden.
  • Gerecht serveren met rijst en saus in aparte pan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië