Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensribben uit Bali
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
varkensribben
▢
3
rode uien
▢
50
gram
gemberwortel
▢
4
eetlepels
ketjap manis
▢
1
eetlepels
sambal oelek
▢
4
eetlepels
olie
▢
zout
naar smaak
▢
4
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
limoen sap
▢
1½
eetlepels
bruine suiker
▢
1
eetlepels
koriander blaadjes
Instructies
Maak van de uien, gemberwortel, sojasaus en sambal oelek een fijne pasta.
Verhit de olie en bak de krabbetjes snel rondom bruin.
Neem de krabbetjes uit de pan en bak de pasta in de resterende olie gedurende 3
minuten.
Voeg daarna de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
Voeg daarna 4 eetlepels water, limoensap, wat zout en de suiker toe.
Roerbak dit circa 5 minuten.
Schenk er dan 3½ dl kokend water bij.
Roer krachtig door. Leg de krabbetjes in het kokende mengsel.
Temper de warmtebron.
Laat alles met het deksel op de pan 35 tot 45 minuten zachtjes sudderen tot het
vlees volkomen gaar is.
Garneer met wat koriander of bieslook.
Serveer met gekookte rijst en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië