Varkensribben uit Bali

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg varkensribben
  • 3 rode uien
  • 50 gram gemberwortel
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepels sambal oelek
  • 4 eetlepels olie
  • zout naar smaak
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels limoen sap
  • eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepels koriander blaadjes

Instructies

  • Maak van de uien, gemberwortel, sojasaus en sambal oelek een fijne pasta.
  • Verhit de olie en bak de krabbetjes snel rondom bruin.
  • Neem de krabbetjes uit de pan en bak de pasta in de resterende olie gedurende 3
  • minuten.
  • Voeg daarna de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg daarna 4 eetlepels water, limoensap, wat zout en de suiker toe.
  • Roerbak dit circa 5 minuten.
  • Schenk er dan 3½ dl kokend water bij.
  • Roer krachtig door. Leg de krabbetjes in het kokende mengsel.
  • Temper de warmtebron.
  • Laat alles met het deksel op de pan 35 tot 45 minuten zachtjes sudderen tot het
  • vlees volkomen gaar is.
  • Garneer met wat koriander of bieslook.
  • Serveer met gekookte rijst en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië