Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige venkelkoekjes met garnalen
Porties:
16
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
g
cocktailgarnalen
▢
4
eetlepels
knoflookdressing
▢
½
kleine
venkelknol
▢
125
g
bloem
▢
¼
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
ouzo
of pernod (slijter)
▢
3
eetlepels
olijfolie
Instructies
In schaaltje garnalen omscheppen met dressing en minstens 30 minuten laten intrekken.
Van venkel groene steeltjes halen en 8 dunne plakken snijden voor garnering.
Rest van venkel fijnhakken.
Bloem boven kom zeven.
Zout, ouzo, 2 eetlepels olie en venkel erdoor mengen en alles kneden tot soepel
deeg dat niet plakt.
Eventueel 1-2 eetlepels water toevoegen als deeg te droog is of wat bloem toevoegen als deeg te vochtig blijft.
Aanrecht bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot twee dunne ronde lappen van ca. 25 cm.
In koekenpan met antiaanbaklaag ½ eetlepel olie verhitten en 1 venkelkoek op hoog vuur in ca. 3 minuten knapperig en gaar bakken, halverwege keren.
Andere venkelkoek op dezelfde manier bakken.
Elke venkelkoek in 8 punten snijden.
Schaaltje met garnalen op platte schaal leggen.
Koekpunten en plakjes venkel eromheen leggen.
Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zeevruchten:
De venkelkoekjes smaken ook erg lekker bij een bakje fruits de mer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
Land van herkomst
Fusion