Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ratatouille van Allerhande
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
zout
▢
2
courgettes
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
2
vleestomaten
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
zakje
Provençaalse kruiden
verse
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
peper
Instructies
Aubergines schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
Dun bestrooien met zout en 10 minuten laten rusten.
Intussen courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
In pan water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden.
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
Kruiden wassen, van takjes nemen en fijnhakken.
In pan olie verhitten.
Ui 1 minuut fruiten.
Aubergine en paprika toevoegen en 3 minuten meefruiten.
Courgette en tomaat erdoor scheppen.
Knoflook en kruiden toevoegen en 20 minuten zachtjes laten smoren.
Regelmatig omscheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk