Ratatouille van  Allerhande

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • zout
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 vleestomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Provençaalse kruiden verse
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper

Instructies

  • Aubergines schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • Dun bestrooien met zout en 10 minuten laten rusten.
  • Intussen courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Kruiden wassen, van takjes nemen en fijnhakken.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui 1 minuut fruiten.
  • Aubergine en paprika toevoegen en 3 minuten meefruiten.
  • Courgette en tomaat erdoor scheppen.
  • Knoflook en kruiden toevoegen en 20 minuten zachtjes laten smoren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk