Ratatouille van Allerhande
Ingrediënten
Instructies
- Aubergines schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
- Dun bestrooien met zout en 10 minuten laten rusten.
- Intussen courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
- Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
- In pan water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden.
- Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
- Kruiden wassen, van takjes nemen en fijnhakken.
- In pan olie verhitten.
- Ui 1 minuut fruiten.
- Aubergine en paprika toevoegen en 3 minuten meefruiten.
- Courgette en tomaat erdoor scheppen.
- Knoflook en kruiden toevoegen en 20 minuten zachtjes laten smoren.
- Regelmatig omscheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Lekker met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g