Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase Korma met rijst en komkommer raïta
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
fijn gesnipperd
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
cm
verse gember
geraspt
▢
1
kaneelstokje
▢
4
kardemompeulen
▢
4
kruidnagels
▢
1
el
komijnpoeder
▢
1
el
korianderpoeder
▢
¼
tl
cayennepeper
▢
1
blik
tomaten
gepureerd
Korma:
▢
2
pakken Alpro® soya Reepjes pittig gekruid
▢
500
gr
champignons
gehalveerd
▢
1
pakje
Alpro® soya Cuisine Light
Rijst:
▢
250
gr
Basmatirijst
goed gespoeld
▢
350
ml
water
▢
1
kaneelstokje
▢
2
kruidnagels
▢
2
kardemompeulen
▢
1
tl
kurkuma
▢
½
tl
zout
Raïta:
▢
1
komkommer
in de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd, fijn gesnipperd
▢
2
el
rijstazijn
▢
½
tl
suiker
▢
Snufje
zout
Instructies
Curry:
Verhit 2 eetlepels Bakken & Braden in een koekenpan.
Voeg kaneel, kardemom en kruidnagels toe en rooster deze 1 minuut.
Voeg uien, knoflook en gember toe.
Bak gedurende 8 minuten.
Voeg de overige specerijen toe en kook nog 1 minuut mee.
Voeg tomaten en 250 ml water toe.
Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
Verwijder kaneel, kardemom en kruidnagels.
Bewaar de curry in potjes voor later gebruik.
Korma met rijst en raïta:
Bak champignons 5 minuten, voeg pittige soya reepjes en Cuisine toe.
Voeg naar smaak currysaus toe met zout en peper.
Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
Rijst:
Doe alle rijst-ingrediënten in een pan en breng aan de kook.
Dek af en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de rijstkorrels los met een vork.
Raïta:
Snijd komkommer in de lengte, verwijder zaadjes en snipper fijn.
Voeg rijstazijn, suiker en een snufje zout toe aan de komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch