Zet de rijst op met 350 ml water en 1 theelepel zout.
Kook de rijst 20 minuten op laag vuur wanneer het water kookt.
Verwarm een koekenpan met Alpro® soya Bakken & Braden.
Voeg de fijngesnipperde ui toe en smoor deze 5 minuten tot ze glazig wordt.
Bak het paprikapoeder 1 minuut mee.
Voeg de champignons en Alpro® soya Reepjes toe en bak het geheel 4 minuten.
Voeg de Alpro® soya Cuisine light en de groentebouillon toe.
Kook alles enkele minuten.
Breng de stroganoff op smaak met citroensap, zout en peper.
Strooi de gehakte peterselie over de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de stroganoff met de gekookte rijst en geniet van dit vegetarische alternatief!
Tips:
Varieer met kruiden zoals tijm of rozemarijn voor extra smaak.
Voeg een snufje gerookt paprikapoeder toe voor een subtiele rooksmaak.
Garneer met extra verse kruiden voor een kleurrijk gerecht.