Vegetarische Stroganoff met Alpro® Soya Reepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakjes Alpro® soya reepjes licht of pittig gekruid
  • 2 el Alpro® soya Bakken & Braden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 350 gr champignons in plakjes
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine light
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 citroen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 250 gr rijst

Instructies

  • Zet de rijst op met 350 ml water en 1 theelepel zout.
  • Kook de rijst 20 minuten op laag vuur wanneer het water kookt.
  • Verwarm een koekenpan met Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de fijngesnipperde ui toe en smoor deze 5 minuten tot ze glazig wordt.
  • Bak het paprikapoeder 1 minuut mee.
  • Voeg de champignons en Alpro® soya Reepjes toe en bak het geheel 4 minuten.
  • Voeg de Alpro® soya Cuisine light en de groentebouillon toe.
  • Kook alles enkele minuten.
  • Breng de stroganoff op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Strooi de gehakte peterselie over de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de stroganoff met de gekookte rijst en geniet van dit vegetarische alternatief!
Tips:
Varieer met kruiden zoals tijm of rozemarijn voor extra smaak.
Voeg een snufje gerookt paprikapoeder toe voor een subtiele rooksmaak.
Garneer met extra verse kruiden voor een kleurrijk gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst
Land van herkomst Oost Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch