Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips:
Garneer met verse koriander en gesneden lente-uitjes voor extra smaak. Voeg een handvol gekookte rijstnoedels toe voor een stevigere soep.
Opmerkingen:
Deze Thaise kokossoep is een heerlijk verwarmende en smaakvolle soep met een perfecte balans tussen pittig, zoet en zuur. Experimenteer met extra groenten zoals champignons of bamboescheuten voor variatie.