Thaise kokossoep
Ingrediënten
- 1 blok Alpro® soya Tofu Basis
- 2 teentjes knoflook
- 4 sjalotten of laos kruiden
- 2 cm laos
- 2 stengels citroengras
- 4 limoenbladeren
- 1 liter groentebouillon
- 4 tomaten
- ½ Chinese kool
- 125 g taugé
- 1 blik kokosmelk
- 2 el sojasaus
- Zoete chilisaus
- Limoensap naar smaak
Instructies
- Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
- Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
- Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
- Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
- Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
- Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
- Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips:
Garneer met verse koriander en gesneden lente-uitjes voor extra smaak. Voeg een handvol gekookte rijstnoedels toe voor een stevigere soep.Opmerkingen:
Deze Thaise kokossoep is een heerlijk verwarmende en smaakvolle soep met een perfecte balans tussen pittig, zoet en zuur. Experimenteer met extra groenten zoals champignons of bamboescheuten voor variatie.Voedingswaarden
Calories: 325 kcal | koolhydraten: 25 g | Vet: 25 g