125mlmirinzoete rijstwijn of 100 ml sake en 2 el suiker
2pakjesAlpro® soya Tofu Basisin blokjes
2struiken paksoiin schuine stukken van 1 cm breed
1teentjeknoflookfijngesnipperd
Alpro® soya Bakken & Braden
Instructies
Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan.
Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.
Schep de Alpro® soya Tofu Basis door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm in een grote pan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
Bak hierin de paksoi met de knoflook.
Verwarm in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden en bak de gemarineerde Alpro® soya Tofu Basis rondom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Tofu Teriyaki met noedels of rijst voor een complete maaltijd. Garneer met sesamzaadjes en verse lente-uitjes voor extra smaak en textuur.
Opmerkingen:
Deze Tofu Teriyaki is een heerlijke vegetarische optie met een hartige en zoete smaak. Experimenteer met groenten zoals wortelen, paprika of broccoli voor een kleurrijke toevoeging aan het gerecht.