Tofu teriyaki

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 ml sojasaus
  • 2 el suiker
  • 125 ml mirin zoete rijstwijn of 100 ml sake en 2 el suiker
  • 2 pakjes Alpro® soya Tofu Basis in blokjes
  • 2 struiken paksoi in schuine stukken van 1 cm breed
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Instructies

  • Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan.
  • Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.
  • Schep de Alpro® soya Tofu Basis door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Verwarm in een grote pan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bak hierin de paksoi met de knoflook.
  • Verwarm in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden en bak de gemarineerde Alpro® soya Tofu Basis rondom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Tofu Teriyaki met noedels of rijst voor een complete maaltijd.
Garneer met sesamzaadjes en verse lente-uitjes voor extra smaak en textuur.

Opmerkingen:

Deze Tofu Teriyaki is een heerlijke vegetarische optie met een hartige en zoete smaak.
Experimenteer met groenten zoals wortelen, paprika of broccoli voor een kleurrijke toevoeging aan het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vleesvervangers
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch