Tofu teriyaki
Ingrediënten
- 125 ml sojasaus
- 2 el suiker
- 125 ml mirin zoete rijstwijn of 100 ml sake en 2 el suiker
- 2 pakjes Alpro® soya Tofu Basis in blokjes
- 2 struiken paksoi in schuine stukken van 1 cm breed
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- Alpro® soya Bakken & Braden
Instructies
- Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan.
- Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.
- Schep de Alpro® soya Tofu Basis door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verwarm in een grote pan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
- Bak hierin de paksoi met de knoflook.
- Verwarm in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden en bak de gemarineerde Alpro® soya Tofu Basis rondom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Tofu Teriyaki met noedels of rijst voor een complete maaltijd.
Garneer met sesamzaadjes en verse lente-uitjes voor extra smaak en textuur.
Experimenteer met groenten zoals wortelen, paprika of broccoli voor een kleurrijke toevoeging aan het gerecht.
Garneer met sesamzaadjes en verse lente-uitjes voor extra smaak en textuur.
Opmerkingen:
Deze Tofu Teriyaki is een heerlijke vegetarische optie met een hartige en zoete smaak.Experimenteer met groenten zoals wortelen, paprika of broccoli voor een kleurrijke toevoeging aan het gerecht.