Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Eieren met Mosselen
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
mosselen
gekookt en uit de schelp gehaald
▢
1
prei
schoongemaakt en in stukken gesneden
▢
Zout naar smaak
▢
30
gram
boter
▢
8
eieren
▢
⅛
liter
slagroom
▢
50
gram
Goudse kaas
geraspt
▢
Peper naar smaak
▢
Paprikapoeder naar smaak
Instructies
Kook de prei in weinig water met een snufje zout tot hij zacht is.
Laat uitlekken en zet opzij.
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Breek de eieren in de pan en bak ze tot de randen gestold zijn, maar de dooiers nog zacht zijn.
Voeg de slagroom en geraspte kaas toe aan de pan.
Kruid met zout, peper en paprikapoeder naar smaak.
Voeg de mosselen en de uitgelekte prei toe aan de pan.
Bak het geheel nog 5 minuten met het deksel op de pan.
Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer direct.
Enjoy your meal!
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Vis
/
Zeevruchten