Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wok met stoommandje
Ingrediënten
▢
1
krop
andijvie
middelgroot
▢
200
g
shii-takes
▢
4
eetlepels
olijfolie
met knoflookaroma en chilipeper
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
Instructies
Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan.
Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden.
Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken.
Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken.
Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper.
Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen.
Rolletjes in stoommandje of op bord leggen.
Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
Stoomrekje in wok plaatsen.
Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen.
Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij geroosterd vlees of kip.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch