Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse broodsalade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
sneetjes
brood
Pain Mediterranie
▢
4
eetlepels
rode wijnazijn
▢
4
eetlepels
pijnboompitten
▢
1
kleine
rode ui
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
6
tomaten
Tasty Tom
▢
4
zongedroogde tomaten op olie
▢
1
zakje
basilicum
15 g
▢
6
eetlepels
olijfolie
extra vierge
▢
zout
▢
2
zakjes
rucola
sla, a 30 g
▢
12
zwarte olijven
▢
versgemalen peper
Instructies
Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren.
Sneetjes op werkvlak leggen en licht besprenkelen met water en helft van azijn. Kwartier laten intrekken.
Intussen pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden.
Tomaten wassen en in stukken snijden.
Zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
Steeltjes van basilicum halen, eventuele grote blaadjes grof scheuren.
Brood in blokjes snijden.
In grote kom brood, ui, tomaten, bleekselderij, gedroogde tomaten en helft van basilicum mengen.
Omscheppen met olie en rest van azijn.
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat azijn.
Bij kamertemperatuur ca. 30 minuten laten intrekken.
Rucola en pijnboompitten door salade scheppen.
Salade over vier borden verdelen.
Garneren met olijven en rest van basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met ciabattabrood en Italiaanse kaas.
Voedingswaarden
Calories:
475
kcal
|
koolhydraten:
41
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
29
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Hoofdgerechten
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch