Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
courgette
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
el
olijfolie
▢
1
tl
Paprikapoeder
milde
▢
1
tl
djinten
▢
1
tl
ketoembar
▢
1
blik
gepelde tomaten
400 g
▢
1
blik
kikkererwten
400 g
▢
200
g
witte kaasblokjes
Instructies
Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden.
Plakken in vieren snijden.
Uien pellen en in stukken snijden.
Knoflook pellen en grof hakken.
In pan olie verhitten.
Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken.
Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen.
Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen.
Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kaasblokjes laten uitlekken.
Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen.
Kaasblokjes erover verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met couscous of pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch