Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder milde
  • 1 tl djinten
  • 1 tl ketoembar
  • 1 blik gepelde tomaten 400 g
  • 1 blik kikkererwten 400 g
  • 200 g witte kaasblokjes

Instructies

  • Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden.
  • Plakken in vieren snijden.
  • Uien pellen en in stukken snijden.
  • Knoflook pellen en grof hakken.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken.
  • Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen.
  • Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
  • In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen.
  • Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasblokjes laten uitlekken.
  • Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen.
  • Kaasblokjes erover verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met couscous of pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stoofpot
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch