Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidenpannenkoek
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
roerbakpan
Ingrediënten
▢
50
g
bloem
▢
4
eieren
M
▢
½
dl
melk
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
20
gr
Italiaanse kruiden
verse
▢
1
kleine
courgette
▢
1
kleine
winterwortel
▢
2
eetlepels
boter
of margarine
▢
1
teentje
knoflook
Instructies
Boven kom bloem zeven.
Eieren, melk, zout en peper toevoegen en tot glad beslag kloppen.
Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
Helft van kruiden door beslag roeren.
Courgette wassen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
Wortel schillen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
In roerbakpan 1 eetlepel boter verwarmen.
Knoflook pellen en erboven pan uitpersen.
Courgette en wortel toevoegen en al omscheppend in ca.3minuten zachtjes bakken.
Rest van kruiden erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper en rest van kruiden.
Groenten afgedekt warm houden.
Intussen in koekenpan met anti-aanbaklaag 1/2 eetlepel boter verhitten.
Helft van beslag over panbodem laten uitvloeien.
Bakken tot bovenkant droog is, pannenkoek keren en onderkant goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 1 pannenkoek bakken.
Pannenkoeken op twee borden laten glijden.
Courgette en wortel in midden scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden:
energie 365 kcal
eiwit 19 g
koolhydraten 26 g
vet 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch