Kruidenpannenkoek

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • 4 eieren M
  • ½ dl melk
  • zout
  • peper versgemalen
  • 20 gr Italiaanse kruiden verse
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Boven kom bloem zeven.
  • Eieren, melk, zout en peper toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Helft van kruiden door beslag roeren.
  • Courgette wassen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
  • Wortel schillen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
  • In roerbakpan 1 eetlepel boter verwarmen.
  • Knoflook pellen en erboven pan uitpersen.
  • Courgette en wortel toevoegen en al omscheppend in ca.3minuten zachtjes bakken.
  • Rest van kruiden erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en rest van kruiden.
  • Groenten afgedekt warm houden.
  • Intussen in koekenpan met anti-aanbaklaag 1/2 eetlepel boter verhitten.
  • Helft van beslag over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant droog is, pannenkoek keren en onderkant goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 1 pannenkoek bakken.
  • Pannenkoeken op twee borden laten glijden.
  • Courgette en wortel in midden scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voedingswaarden:
energie 365 kcal
eiwit 19 g
koolhydraten 26 g
vet 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch