Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenworst met andijvie
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
andijvie
▢
1
kg
boerenworst
▢
muskaat
▢
peper
▢
zout
Instructies
De andijvie snel wassen onder stromend water.
Ze 5 minuten blancheren in een grote kastrol kokend water.
Prik met een vork in de worst.
Braad ze op middelmatig vuur in een grote pan, tot ze een deel van het vet kwijt is.
leg ze zonder het braadvet in een kookpot, en vul verder op met de afgegoten andijvie.
Peper en zout toevoegen en een beetje muskaat.
Giet er nog een glas warm water over, afdekken en gedurende ongeveer 1 uur laten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opdienen met aardappel puree.
Bijpassende wijn:
een Lichte rode wijn of een blond bier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees