schil de knolselderij, snijd hem in schijven, daarna in kleine vierkantjes.
Schil de aardappelen, verdeel deze eveneens in stukjes en laat aardappelen en knolselderij in gezouten water (waaraan citroensap is toegevoegd), gedurende 10 tot 15 minuten koken.
De blokjes moeten gaar, maar nog stevig zijn.
Overgiet met citroensap.
Maak de witlofstronken schoon en snijd ze fijn.
De champignons verdeelt u in schijfjes, de geschilde appel in partjes.
Maak de mayonaise, doe er ofwel de room ofwel de yoghurt bij en breng op smaak (mag niet flauw smaken).
Meng alle ingrediënten met deze saus.
Bekleed de slakom met blaren van de latuw (goed schoongemaakt) en leg hierop het mengsel.
Versier met walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is soms beter de champignons te schillen voor ze te wassen, dit hangt af van hun kwaliteit.