Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsnier in de cocotte
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocotte
Ingrediënten
▢
2
grote
kalfsnieren
▢
1
ui
▢
250
g
champignons
▢
1
dl
witte wijn
▢
3
dl
bouillon
▢
2
jeneverbessen
▢
3
eetlepels
madeira
▢
2
snuffles
marjolein
▢
15
g
bloem
▢
50
g
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Als de slager het al niet deed, klief de nieren in tweeën en haal de zenuwen en vette kraakbeentjes uit het midden.
Was de nieren, droog ze af, breng het binnenste met peper en zout op smaak.
Sluit de nieren opnieuw, omringd van een laagje vet.
Leg ze in de cocotte met 50 g boter.
Bak ze gedurende 10 minuten.
Draai ze tussendoor om.
Neem ze weg, voeg de gepelde en kleingesneden ui bij de boter en bak lichtjes.
Doe nu de champignons, die gewassen zijn en waarvan u de kopjes in plakjes heeft gesneden en de steeltjes gehakt heeft, in de pan.
Stoof ze en haal ze eruit.
Strooi de bloem in de pan.
Laat ze kleur krijgen, overgiet ze dan met wijn en bouillon.
Voeg de jeneverbessen toe, de marjolein, de madeira, zout en peper.
Laat 10 minuten sudderen.
Leg de nieren in de cocotte en plaats ze op klein vuur of in de oven.
Overgiet ze met de champignons-saus.
Breng op smaak.
Laat deze bereiding 20 min. samen doorwarmen.
Dien zeer warm op met mignonette aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kalfsnieren hoeven niet enkele uren op voorhand te weken, zoals nieren van varken of rund.
Aanbevolen wijn
een fruitige witte wijn (tokay).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees