Kalfsnier in de cocotte

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote kalfsnieren
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl bouillon
  • 2 jeneverbessen
  • 3 eetlepels madeira
  • 2 snuffles marjolein
  • 15 g bloem
  • 50 g boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Als de slager het al niet deed, klief de nieren in tweeën en haal de zenuwen en vette kraakbeentjes uit het midden.
  • Was de nieren, droog ze af, breng het binnenste met peper en zout op smaak.
  • Sluit de nieren opnieuw, omringd van een laagje vet.
  • Leg ze in de cocotte met 50 g boter.
  • Bak ze gedurende 10 minuten.
  • Draai ze tussendoor om.
  • Neem ze weg, voeg de gepelde en kleingesneden ui bij de boter en bak lichtjes.
  • Doe nu de champignons, die gewassen zijn en waarvan u de kopjes in plakjes heeft gesneden en de steeltjes gehakt heeft, in de pan.
  • Stoof ze en haal ze eruit.
  • Strooi de bloem in de pan.
  • Laat ze kleur krijgen, overgiet ze dan met wijn en bouillon.
  • Voeg de jeneverbessen toe, de marjolein, de madeira, zout en peper.
  • Laat 10 minuten sudderen.
  • Leg de nieren in de cocotte en plaats ze op klein vuur of in de oven.
  • Overgiet ze met de champignons-saus.
  • Breng op smaak.
  • Laat deze bereiding 20 min. samen doorwarmen.
  • Dien zeer warm op met mignonette aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kalfsnieren hoeven niet enkele uren op voorhand te weken, zoals nieren van varken of rund.
Aanbevolen wijn
een fruitige witte wijn (tokay).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees