Kalfsnier in de cocotte
Equipment
Ingrediënten
- 2 grote kalfsnieren
- 1 ui
- 250 g champignons
- 1 dl witte wijn
- 3 dl bouillon
- 2 jeneverbessen
- 3 eetlepels madeira
- 2 snuffles marjolein
- 15 g bloem
- 50 g boter
- zout
- peper
Instructies
- Als de slager het al niet deed, klief de nieren in tweeën en haal de zenuwen en vette kraakbeentjes uit het midden.
- Was de nieren, droog ze af, breng het binnenste met peper en zout op smaak.
- Sluit de nieren opnieuw, omringd van een laagje vet.
- Leg ze in de cocotte met 50 g boter.
- Bak ze gedurende 10 minuten.
- Draai ze tussendoor om.
- Neem ze weg, voeg de gepelde en kleingesneden ui bij de boter en bak lichtjes.
- Doe nu de champignons, die gewassen zijn en waarvan u de kopjes in plakjes heeft gesneden en de steeltjes gehakt heeft, in de pan.
- Stoof ze en haal ze eruit.
- Strooi de bloem in de pan.
- Laat ze kleur krijgen, overgiet ze dan met wijn en bouillon.
- Voeg de jeneverbessen toe, de marjolein, de madeira, zout en peper.
- Laat 10 minuten sudderen.
- Leg de nieren in de cocotte en plaats ze op klein vuur of in de oven.
- Overgiet ze met de champignons-saus.
- Breng op smaak.
- Laat deze bereiding 20 min. samen doorwarmen.
- Dien zeer warm op met mignonette aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kalfsnieren hoeven niet enkele uren op voorhand te weken, zoals nieren van varken of rund.
Aanbevolen wijn
een fruitige witte wijn (tokay).
een fruitige witte wijn (tokay).