In een grote terrine het meel, de zacht gemaakte boter en het zout vermengen.
Vlug kneden met de vingertoppen.
Voeg de eierdooier er bij en, indien nodig, wat water zodat het deeg niet te zanderig blijft.
Het deeg platrollen en in twee taartvormen leggen van ongeveer 25 cm of in een wit-porseleinen kichevorm.
Een uur in koelkast laten rusten.
Dan in een hete oven plaatsen, gedurende 15 minuten.
Vooraf echter met de vork gaatjes prikken in heel de oppervlakte.
Intussen het spek in fijne repels snijden en die even laten smelten in de pan.
In een afzonderlijke pot de room en de eieren mengen met een beetje peper en muskaat.
Niet zouten.
Het spek is reeds gezouten.
Verdeel de licht gebruinde spekregels op de kiche-bodems en giet daarover het mengsel room-eieren.
Het braadvet van het spek in de pan laten.
Bakken in een middelmatig warme oven tot het garnituur overal hard is.
Lauw opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kan bij het garnituur een paar uien toevoegen, wat de smaak pikanter maakt. Snijd ze eerst in stukjes en laat ze stoven, tegelijk met het spek.Bijpassende wijn: een rode wijn, beaujolais of medoc.