Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met bier
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van 1,500 kg ongeveer
▢
100
g
boter
▢
2
dl
dikke slagroom
▢
2
kleine
flesjes bier
▢
1
klein
glas jenever
▢
250
g
champignons
▢
4
sjalotten
▢
1
bosje
peterselie
▢
cayennepeper
▢
peper
▢
zout
Instructies
De kip in stukken verdelen en die zacht smoren in boter.
De lever opzij leggen.
De sjalotten hakken en bij de kip voegen.
Laat ze stil smelten.
Als alles begint te bruinen, giet er dan de jenever op.
Neem van het vuur weg en laat 10 minuten weken.
Het bier er opschudden, maar het vlees niet onderdekken.
Voeg er de helft van de room aan toe, een mespunt cayennepeper, zout en peper.
Aan de kook brengen en toegedekt laten sudderen gedurende 1 uur
Na 30 minuten de gewassen en gevierendeelde champignons en de lever er bij doen.
Als de kip gaar is, schik dan de stukken op een dienblad en houd ze warm.
Verkruimel de lever.
Roer ze onder de saus met de rest van de room en laat afkoken.
Blijft de saus te dun, bind ze dan met aardappelmeel, opgelost in een weinig room.
Proef en pas desnoods de kruiden verder aan.
Overvloedig bestrooien met gehakte peterselie en opdienen met aardappelen op z'n Engels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past geen wijn, maar bier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip