Kip met bier

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1,500 kg ongeveer
  • 100 g boter
  • 2 dl dikke slagroom
  • 2 kleine flesjes bier
  • 1 klein glas jenever
  • 250 g champignons
  • 4 sjalotten
  • 1 bosje peterselie
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Instructies

  • De kip in stukken verdelen en die zacht smoren in boter.
  • De lever opzij leggen.
  • De sjalotten hakken en bij de kip voegen.
  • Laat ze stil smelten.
  • Als alles begint te bruinen, giet er dan de jenever op.
  • Neem van het vuur weg en laat 10 minuten weken.
  • Het bier er opschudden, maar het vlees niet onderdekken.
  • Voeg er de helft van de room aan toe, een mespunt cayennepeper, zout en peper.
  • Aan de kook brengen en toegedekt laten sudderen gedurende 1 uur
  • Na 30 minuten de gewassen en gevierendeelde champignons en de lever er bij doen.
  • Als de kip gaar is, schik dan de stukken op een dienblad en houd ze warm.
  • Verkruimel de lever.
  • Roer ze onder de saus met de rest van de room en laat afkoken.
  • Blijft de saus te dun, bind ze dan met aardappelmeel, opgelost in een weinig room.
  • Proef en pas desnoods de kruiden verder aan.
  • Overvloedig bestrooien met gehakte peterselie en opdienen met aardappelen op z'n Engels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past geen wijn, maar bier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip