Als deze goed gesmolten is en als het mengsel er witachtig uitziet, doe er dan de 3 eierdooiers, daarna de bloem met de gist en de fijngehakte noten en tenslotte 3 tot sneeuw geklopte eiwitten bij.
Giet dit deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm en laat het gedurende ongeveer 60 minuten bakken in een matig warme oven.
Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen.
Snijd het daarna horizontaal in tweeën.
Laat de in stukjes gebroken chocolade met de koffie smelten in een kookpan in bain-marie.
Voeg er de bloemsuiker aan toe tot u een homogeen mengsel bekomt.
Zet van het vuur en werk er de eierdooiers, 100 g gehakte noten en de boter onder.
Laten afkoelen.
Besmeer het onderste gedeelte van het gebak met deze crème en geef die opnieuw vorm.
Giet de abrikozenjam uit, mix hem en smeer er het gebak mee in.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hak niet alle noten tegelijk: die voor het gebak moeten heel fijn, die voor de crème iets grover, en die voor de garnering het grofst zijn (deze eventueel met een mes).