Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zweedse balletjes in mosterd dillesaus
Hoofdgerecht,vlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
350
g
Zweedse gehaktballetjes
12 stuks
▢
250
g
kastanjechampignons
gehalveerd
▢
100
ml
witte wijn
▢
15
g
dille
fijngehakt
▢
2
el
Franse mosterd
grove
▢
1
el
suiker
▢
200
ml
room
geslagen / 23% vet
Instructies
Verhit de boter in de koekenpan.
Bak hierin de gehaktballetjes op een middelhoog vuur bruin.
Schud de pan regelmatig.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak het gerecht 5 minuten op middelhoog vuur.
Schep alles regelmatig om.
Roer de wijn erdoor en stoof het gerecht nog 5 minuten.
Roer de mosterd, suiker, dille en room door het gerecht en laat alles op middelhoog vuur warm worden.
Breng het gerecht pittig op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelrösti, haricots verts en
cranberrycompote.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Zweden