Zweedse balletjes in mosterd dillesaus

Hoofdgerecht,vlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 350 g Zweedse gehaktballetjes 12 stuks
  • 250 g kastanjechampignons gehalveerd
  • 100 ml witte wijn
  • 15 g dille fijngehakt
  • 2 el Franse mosterd grove
  • 1 el suiker
  • 200 ml room geslagen / 23% vet

Instructies

  • Verhit de boter in de koekenpan.
  • Bak hierin de gehaktballetjes op een middelhoog vuur bruin.
  • Schud de pan regelmatig.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak het gerecht 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Schep alles regelmatig om.
  • Roer de wijn erdoor en stoof het gerecht nog 5 minuten.
  • Roer de mosterd, suiker, dille en room door het gerecht en laat alles op middelhoog vuur warm worden.
  • Breng het gerecht pittig op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelrösti, haricots verts en
cranberrycompote.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Zweden