Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Allumettes met reypenaer en ruccola
Vegetarisch
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
ALLUMETTES:
▢
50
gram
Eigeel
gep.
▢
10
st
Bladerdeeg
▢
900
gram
Reijpenaer
DRESSING:
▢
1
eetlepel
s Mosterd limb.
SALADE:
▢
80
gram
Sjalotten
▢
150
gram
Ruccola
ZOETZUUR:
▢
6
st
Kruidnagel
▢
8
st
Cardamonzaad
▢
1
st
Serehstengel
▢
1
kg
Suiker
▢
1
ltr
Azijn
Instructies
ZOETZUUR :
Snijd de serehstengel in kleine stukken en doe deze samen met de kruidnagelen en het cardamonzaad en de suiker in de azijn.
Breng aan de kook en laat op laag vuur een uur trekken.
Passeer de vloeistof, laat afkoelen en bewaar in koeling tot gebruik.
DRESSING :
Roer de mosterd door 2 dl. zoetzuur en breng op smaak met zout en peper.
RUCCOLA :
Pluk deze en zet in ijswater.
ALLUMETTES :
Snijd de reijpenaer in dunne plakjes.
Bestrijk de plakken bladerdeeg met eidooier.
Verdeel over de helft hiervan de reijpenaer en druk de andere plakken hierop goed aan.
Snijd deze in repen van 1 cm en leg op plaat met silpad.
Bestrijk ze met eidooier en laat 20 minuten rusten.
Bak ze af op 180 graden in 20 minuten en laat afkoelen.
DRESSEREN :
Laat de ruccola uitlekken en maak droog in centrifuge.
Maak de ruccola aan met de dressing en leg deze op de borden.
Maak de allumettes lauwwarm in oven van 180 graden en dresseer deze op de ruccola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch