Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tempura van AllerHande
Oosterse groentebeignets / Allerhande 2002
Porties:
1
persoon
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
theelepel
vloeibare kruidenbouillon
knijpflesje
▢
2
eetlepels
sherry
medium dry
▢
2
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
2
cm
gemberwortel
▢
4
shii-takes
paddestoelen
▢
2
bosuitjes
▢
4
minimaïskolfjes
▢
6
peultjes
▢
2
broccoliroosjes
▢
1
ei
uit koelkast
▢
75
g
bloem
▢
2
dl
olie
▢
½
dl
sesamolie
Instructies
In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen.
Sherry en sojasaus erdoor roeren.
Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
Op 2 borden scheppen.
Kommetje met dipsaus ernaast zetten.
Shii-takes met keukenpapier schoonvegen.
Groenten schoonmaken, heel laten.
In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen.
Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven.
In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt.
Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch