Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Op de bakplaat geroosterde kip met groenten
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
aardappels
vastkokende / biologisch
▢
500
g
pompoen
biologisch
▢
2
rode uien
biologisch
▢
6
teentje
knoflook
biologisch
▢
2
citroenen
biologisch
▢
4
kippenbouten
biologisch
▢
4
eetlepels
olijfolie
biologisch
▢
zwarte peper
gemalen biologisch
▢
zout
▢
1
bakje
cherrytomaatjes
250 g biologisch
▢
15
gr
basilicum
verse biologisch
Instructies
Oven voorverwarmen op 180 ºC.
Aardappels schoonboenen en in lengte in kwarten snijden.
Pompoen schillen, draden en zaden verwijderen en in stukken snijden.
Ui pellen en in kwarten snijden.
Knoflook pellen. Citroen uitpersen.
Aardappel, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in kom mengen met olijfolie, peper, zout en citroensap.
Op bakplaat leggen, kippenbouten ertussen schikken en ca. 30 minuten in oven laten roosteren.
Bakplaat uit oven nemen.
Groenten omscheppen,tomaatjes erover verdelen en nog 30minuten in oven tot kip gaar is.
Citroen in kwarten snijden.
Basilicum van steeltjes plukken en blaadjes klein scheuren.
Kip en groenten over vier borden verdelen, bestrooien met basilicum en met citroenkwarten serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen pompoen?
Neem winterwortel.
Ook biologische kipfilet kan op de bakplaat geroosterd worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Ovenschotel