Op de bakplaat geroosterde kip met groenten
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels vastkokende / biologisch
- 500 g pompoen biologisch
- 2 rode uien biologisch
- 6 teentje knoflook biologisch
- 2 citroenen biologisch
- 4 kippenbouten biologisch
- 4 eetlepels olijfolie biologisch
- zwarte peper gemalen biologisch
- zout
- 1 bakje cherrytomaatjes 250 g biologisch
- 15 gr basilicum verse biologisch
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 ºC.
- Aardappels schoonboenen en in lengte in kwarten snijden.
- Pompoen schillen, draden en zaden verwijderen en in stukken snijden.
- Ui pellen en in kwarten snijden.
- Knoflook pellen. Citroen uitpersen.
- Aardappel, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in kom mengen met olijfolie, peper, zout en citroensap.
- Op bakplaat leggen, kippenbouten ertussen schikken en ca. 30 minuten in oven laten roosteren.
- Bakplaat uit oven nemen.
- Groenten omscheppen,tomaatjes erover verdelen en nog 30minuten in oven tot kip gaar is.
- Citroen in kwarten snijden.
- Basilicum van steeltjes plukken en blaadjes klein scheuren.
- Kip en groenten over vier borden verdelen, bestrooien met basilicum en met citroenkwarten serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen pompoen?
Neem winterwortel.
Ook biologische kipfilet kan op de bakplaat geroosterd worden.
Neem winterwortel.
Ook biologische kipfilet kan op de bakplaat geroosterd worden.