Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 ronde soufflé schaaltjes
à inhoud ca. 1/2 liter
Ingrediënten
▢
6
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
300
gr
broccoliroosjes
▢
250
gr
panklare sperziebonen
▢
200
gr
witte kaasblokjes
▢
16
zwarte olijven zonder pit
potje
▢
2
el
groene pesto
verse
▢
1
ei
▢
bloem
om te bestuiven
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Broccoli in kleinere roosjes verdelen.
In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken.
In vergiet laten uitlekken.
In kom broccoli en sperziebonen met olijven,witte kaas en pesto door elkaar scheppen.
Op smaak brengen met flink veel peper.
Mengsel over ovenschaaltjes verdelen.
Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen.
Deeg uitrollen tot ronde lap.
Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje, overtollig deeg bewaren voor versiering.
Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken.
Cirkels deeg op schaaltjes leggen.
Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken.
Met vork gaatjes in deegcirkels prikken.
Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden.
Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken.
Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los.
Bestrijk hiermee het deeg.
In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden:
energie 1.345 kcal
eiwit 51 g
koolhydraten 65 g
vet 100 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Hoofdgerechten
/
Kaas