Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
Laat een minuut of 10 op laag staan..
Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.