Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie’s Thaise Currysoep
naar een recept van Sandra Kemna
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Grote kookpan
houten lepel
Ingrediënten
▢
300
gram
kipgehakt
▢
1
bamipakket
450 gram, de rode peper klein gesneden
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
1
bosje
lente-uitjes
in ringen gesneden
▢
3
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
1
extra rode peper
buiten die al in het bamipakket zit, klein gesneden
▢
300
gram
sugarsnaps
diepvries of vers
▢
1
stengel
citroengras
gekneusd
▢
Klein
handje gedroogde limoenblaadjes
▢
4
mienestjes
▢
1
blikje
kokosmelk
400 ml
▢
1
limoen
rasp van de schil en het sap (goed wassen)
▢
70
gram
Thaise gele curry
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
▢
2
eetlepels
gembersiroop
▢
2
kippenbouillonblokjes
verkruimeld
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
liter
kokend water
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de rode pepers klein (1 uit het bamipakket en 1 extra), verwijder de zaadlijsten.
Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
Fruit de kruiden:
Verhit de zonnebloemolie in een grote kookpan.
Fruit de rode ui, knoflook en Thaise gele curry kort in de olie.
Voeg groenten toe:
Voeg het bamipakket toe en roerbak een paar minuten.
Bereid de soepbasis:
Voeg 1 liter kokend water, kokosmelk, citroengras, gedroogde limoenblaadjes en verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Kook de soep:
Voeg de soepballetjes, mienestjes, Thaise vissaus en gembersiroop toe.
Laat de soep 10 minuten op laag vuur staan.
Haal het citroengras eruit en voeg de sugarsnaps toe.
Laat deze de laatste 4 minuten meekoken.
Afwerking:
Draai het vuur uit, voeg het limoensap toe en roer door de soep.
Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met lente-uiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij deze Thaise currysoep.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Thailand