Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderlappen met tomaat
Aller Hande 1996
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
kg
magere runderlapjes
▢
zout
▢
peper
▢
50
g
boter of margarine
▢
½
vleesbouillontablet
▢
2
eetlepels
wijnazijn
▢
1
blikje
tomatenblokjes
netto 400 g, AH,
▢
2
takjes
verse tijm2 laurierblaadjes
▢
1
theelepel
oregano
Instructies
Ui pellen en snipperen.
Vlees bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten.
Vlees (in gedeelten) in ca.
5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Ui ca.
2 minuten zachtjes meebakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Toevoegen: azijn, tomatenblokjes met vocht, tijm, laurierblaadjes en oregano.
Vlees afgedekt in ca.
2 1/2 uur zachtjes gaarstoven.
Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen (ca.
2 maanden houdbaar na invriezen).
Rest serveren met sperziebonen en gekookte aardappels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees