Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse kip met courgette en tomaatjes
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
minuut
minuut
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Ingrediënten
▢
1
maïskip
ca. 1200 g
▢
1
citroen
▢
zeezout
grof
▢
peper
▢
5
eetlepels
olijfolie
extra vierge
▢
4
tenen
knoflook
▢
1
takje
tijm
▢
1
courgette
▢
1
bakje
romaatjes
kleine tomaatjes (250 g)
▢
10
zwarte olijven
zonder pit
Instructies
Kip op kamertemperatuur laten komen.
Citroen dik schillen tot op vruchtvlees.
Binnenkant kip bestrooien met zout en peper.
2 Eetlepels olijfolie erin scheppen.
Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen.
Buikholte dichten met cocktailprikkers.
Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie.
Bestrooien met zout en peper.
Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175 °C of gasovenstand 3.
Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet.
Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden.
Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen.
Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 minuten verwarmen. Romaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen.
Kip en groenten in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar braden.
Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.
Voedingswaarden
Calories:
405
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
31
g
|
Vet:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk