Provençaalse kip met courgette en tomaatjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 maïskip ca. 1200 g
  • 1 citroen
  • zeezout grof
  • peper
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 tenen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 courgette
  • 1 bakje romaatjes kleine tomaatjes (250 g)
  • 10 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Kip op kamertemperatuur laten komen.
  • Citroen dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Binnenkant kip bestrooien met zout en peper.
  • 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen.
  • Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen.
  • Buikholte dichten met cocktailprikkers.
  • Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet.
  • Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden.
  • Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen.
  • Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 minuten verwarmen. Romaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen.
  • Kip en groenten in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar braden.
  • Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.

Voedingswaarden

Calories: 405 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 31 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Frankrijk