Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarbertaartjes
Aller Hande april 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
blaadjes
deeg voor hartige taart
diepvries
▢
400
g
rabarber
▢
50
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
theelepel
aardappelzetmeel
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
▢
1
theelepel
citroenrasp
▢
2
eetlepels
paneermeel
Instructies
Deeg in 5 minuten laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Rabarber wassen en in gelijke stukjes snijden.
In ruime pan met klein bodempje water,suiker, vanillesuiker, citroenrasp en rabarber zachtjes verwarmen.
Stukjes gaar koken.
Rabarber boven kom laten uitlekken.
Vormpjes invetten en bekleden met deeg, overtollig deeg wegsnijden.
Bodem inprikken en bestrooien met paneermeel.
In pannetje 1 dl kookvocht van rabarber verhitten.
Aardappelzetmeel losroeren met 1 theelepel water en door rabarbervocht roeren.
1 minuut laten koken en binden.
Rabarber over vormpjes verdelen.
Gebonden sap erover schenken.
Taartjes in midden van oven in 25 minuten gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Gebak
/
Groenten
/
Taart
Land van herkomst
Nederland