Rabarbertaartjes

Aller Hande april 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 blaadjes deeg voor hartige taart diepvries
  • 400 g rabarber
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Deeg in 5 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Rabarber wassen en in gelijke stukjes snijden.
  • In ruime pan met klein bodempje water,suiker, vanillesuiker, citroenrasp en rabarber zachtjes verwarmen.
  • Stukjes gaar koken.
  • Rabarber boven kom laten uitlekken.
  • Vormpjes invetten en bekleden met deeg, overtollig deeg wegsnijden.
  • Bodem inprikken en bestrooien met paneermeel.
  • In pannetje 1 dl kookvocht van rabarber verhitten.
  • Aardappelzetmeel losroeren met 1 theelepel water en door rabarbervocht roeren.
  • 1 minuut laten koken en binden.
  • Rabarber over vormpjes verdelen.
  • Gebonden sap erover schenken.
  • Taartjes in midden van oven in 25 minuten gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gebak / Groenten / Taart
Land van herkomst Nederland