Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode koolschotel met appel en rookworst
Aller Hande februari 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
1
appel
friszure
▢
1
rookworst
250 g
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
500
g
rode kool
panklare
▢
½
zakje
hacheekruiden
▢
1
eetlepel
witte wijnazijn
▢
peper
versgemalen
Instructies
Ui pellen en snipperen.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
Rookworst in plakjes snijden.
In wok 1 eetlepel olie verhitten.
Ui 2 minuten roerbakken.
Appel erdoor scheppen.
Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken.
Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
Rode kool op niet te hoog vuur nog 2 minuten al omscheppend bakken.
Plakjes worst toevoegen en 1 minuut meewarmen.
Op smaak brengen met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken