Rode koolschotel met appel en rookworst

Aller Hande februari 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 appel friszure
  • 1 rookworst 250 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 g rode kool panklare
  • ½ zakje hacheekruiden
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • peper versgemalen

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken