Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rollade met abrikozen van Allerhande
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
1 braadzak,
lage ovenschaal, inhoud 2 liter,
aluminiumfolie
Oven
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
appelstroop
▢
1
eetlepel
Zaanse mosterd
Huisman,
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
1
varkensfiletrollade
700 g,
▢
1
ui
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
150
gr
gewelde abrikozen
▢
1
dl
appelcider
▢
125
ml
slagroom
,
▢
zout
▢
peper
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
Ui pellen en grof snipperen.
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
Rollade erop leggen.
Cider erbij schenken.
Braadzak met binder afsluiten.
In schaal leggen. In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
In midden van oven rollade in 40 minuten gaar braden.
Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
Op hoog vuur onafgedekt 5 minuten laten inkoken.
Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Slagroom door ingekookt vocht roeren en 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met broccoli en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees