Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderlappen met wijn uit de oven
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
runderlappen
▢
versgemalen zwarte peper
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
15g
verse
Provençaalse kruiden
▢
zout
▢
1 ½
dl
rode wijn
▢
½
tablet
rundvleesbouillon
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met peper.
In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen.
Schaal afdekken en in midden van oven schuiven.
Vlees in 45 minuten bruin braden.
Intussen knoflook pellen en fijnhakken.
Provençaalse kruiden wassen en in kommetje fijnknippen.
Knoflook, kruiden en zout door vlees scheppen.
Langs rand van schaal wijn erbij schenken.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Vlees afgedekt in nog 1 1/2 uur in oven gaarstoven.
Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen ( 2 maanden
houdbaar na invriezen).
Rest serveren met rode kool en gekookte aardappels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Rundvlees