Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spekballetjes met appelstroopdip
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
12 serveerlepels
Ingrediënten
▢
350
g
Zweedse gehaktballetjes
ca 12 stuks
▢
12
plakjes
ontbijtspek
▢
1
citroen
schoongeboend
▢
1
appel bijv. Rubens
▢
2
el
appelstroop
▢
2
el
verse koriander
fijngehakt
▢
chilipeper
gemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek.
Leg de balletjes in de braadslede.
Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Rasp de gele schil dun van de citroen.
Pers de vrucht uit.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.
Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.
Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Varkensvlees
/
Vlees